גבינת צ'דר
|
|
שם לועזי : Cheddar cheese
גבינת הצ'דר היא גבינה צהובה קשה יחסית אך נימוחה בפה, המיוצרת מחלב בקר. מקורה בכפר צ'דר שבאנגליה, שם יוצרה לראשונה בשנת 1170. מדובר בגבינה שמנה יחסית, המכילה לפחות 30% שומן, ומתאפיינת בטעם עשיר עם חריפות שעוקצת את החיך, תוצאה של זמן יישון ממושך. צבעה נע בין צהוב בהיר לצהוב עז שנוצר מתוספת מקובלת של אנאטו - תבלין המיוצר מעץ הביקסה - Achiote. גבינת הצ'דר נחשבת כיום לגבינה הנמכרת ביותר בעולם, והיא מרכיבה חלק נכבד משוק צרכני הגבינות העולמי. כיום מייצרים גבינת צ'דר כמעט בכל העולם, ואין סוף לווריאציות, אחוזי השומן והטעמים בהם תוכלו למצוא אותה. תהליך ייצור הצ'דר הוא בייבוש והמלחה, חיתוך לקוביות (תהליך המכונה צ'דרינג) ושוב ייבוש, וזמן היישון המקובל שלה הוא בין חצי שנה לשנתיים וחצי. ככל שהגבינה תיושן יותר, כך טעמה יהיה עז יותר, והמרקם שלה יהפך קשה וגבישי יותר.
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|